Οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους.

Η ιλαρά – μία “ξεχασμένη” νόσος για πολλά χρόνια η οποία είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες λόγω επιπλοκών – φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε και στη χώρα μας.

Τα παραπάνω επισημαίνει το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), καλώντας τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να κινητοποιηθούν.

Σύμφωνα με το προεδρείο του Συλλόγου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου και στη χώρα μας, μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, όπου έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς.

Προσπάθειες

Ο ΠΙΣ ζητεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τον εμβολιασμό προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος.

Η συνεργασία του ΠΙΣ προς αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένη, ενώ ο Σύλλογος προγραμματίζει ενέργειες προκειμένου το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, να υποχωρήσει.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα