Σημαντικά στοιχεία για το κάπνισμα, την αντιμετώπιση του  πρόσφατου αντικαπνιστικού νόμου από την  ελληνική κοινωνία  και  την αναγκαία ευαισθητοποίηση του  ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των χώρων παροχής υγεία , αναδείχθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με θέμα: «Νοσοκομείo χωρίς κάπνισμα» σε συνεργασία με την 6η Υ.Π.Ε. (Νοσοκομείο «ο Αγ. Ανδρέας»), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Γ.Ν.Π. «ο Άγιος Ανδρέας».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ  στην ομιλία του επισήμανε ότι "στην Ελλάδα ο βαθμός συμμόρφωσης είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη και πως το νομοθετικό  πλαίσιο, ενώ βρίσκεται σε ισχύ, δεν εφαρμόζεται. Αρχίσαμε από την Πάτρα -σημείωσε ο κ Ρόζενμπεργκ- από τον "Αγιο Ανδρέα" και θα επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ομιλητές της εκδήλωσης στις θεματικές ενότητες ήταν οι:

-«Παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας-Ιατρείο διακοπής καπνίσματος»: Ευφραιμίδης Γεώργιος, Επιμελητής Α’ Πνευμονολογική κλινική Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

-«Πολιτικές και διεθνή παραδείγματα αποτελεσματικής εφαρμογής νοσοκομείων χωρίς κάπνισμα»: Ζαφειροπούλου Μαρία, Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

-«Το κάπνισμα στην Ελλάδα σήμερα»: Μπεχράκης Κ. Παναγιώτης Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Harvard

-«TOB.g κατευθυντήριες οδηγίες για τη διακοπή του καπνίσματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου»: Ευαγγελοπούλου Βάσω MD, PhD, Πνευμονολόγος –Εντατικολόγος "G.D. Behrakis" Ερευνητικό Εργαστήριο, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

-«Έρευνα πεδίου για το αντικαπνιστικό πρόγραμμα: Αποτελέσματα ερωτηματολογίων προς το προσωπικό και τους επισκέπτες του Γ.Ν.Π.»: Χριστοδουλοπούλου Αρχοντία, Εξωτερική Συνεργάτης ΚΕΕΛΠΝΟ, researcHSCope OE, Υπηρεσίες Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών

-«Παρεμβάσεις Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας στο Γ.Ν.Π. “Ο Άγιος Ανδρέας” για το Πρόγραμμα Νοσοκομείο Χωρίς Κάπνισμα»: Συμεωνίδου Σοφία, Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Διευθύντρια ΕΣΥ, Προϊσταμένη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας της ΠΔΕ

-«Δράσεις ΠΜΣ για νοσοκομεία χωρίς καπνό» Ομιλητές: Βελισσάρη Ιωάννα, Απόστολος Βανταράκης, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας ζωής 31/1/2018 https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/kapnisma_egkyklios.pdf ) <<απαγόρευση  καπνίσματος-εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας>> επικαιροποιήθηκαν οι αντικαπνιστικές διατάξεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας