Σύσσωμος ο κόσμος της Υγείας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς.

Γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ κατεβαίνουν στους δρόμους, διεκδικώντας καλύτερες απολαβές, προσλήψεις και αυξήσεις στα δημόσια κονδύλια.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους γιατρούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν:

Αύξηση μισθών, προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ) συμμετέχει, επίσης, στην απεργία, με κύρια αιτήματα την άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, την αλλαγή του άδικου και απάνθρωπου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, τη στελέχωση των μονάδων Υγείας με νέους ιατρούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της να δώσουν το “παρών” στην κινητοποίηση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ζητεί υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, πενθήμερο – εξάωρο – 30ωρο, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

Διεκδικεί, επίσης, κατάργηση της παρέμβασης που διευθετεί τον χρόνο εργασίας, αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Προσλήψεις

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ ζητεί να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός και απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Να μετάσχουν στην απεργία καλεί τα μέλη της και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).

Διεκδικεί προσλήψεις οδοντιάτρων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στους ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους, δίκαιο φοροασφαλιστικό σύστημα και ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του δημοσίου συστήματος Υγείας.

ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Καταγγέλλει πως οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι και λιγοστοί και πως αναλογεί ένας νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άκρως ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες και όμως δεν εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά έως την ηλικία των 67 ετών.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο