Σκοπός της συμμετοχής του Ε.Ε.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τον Οργανισμό και να πληροφορηθούν για το έργο και την αποστολή του. Να έρθουν σε επαφή με τους "πρωταγωνιστές" του Ε.Ε.Σ. και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους δράση, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών ή κρίσεων. Αλλά και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό και έντυπο υλικό, με αναφορά στα 141 χρόνια προσφοράς του Ε.Ε.Σ. στην Ελληνική κοινωνία.

Το περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα περιβάλλεται από πλήθος Εθελοντών και των τριών Σωμάτων και πιο συγκεκριμένα, της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας και των Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών, που καθένα δίνει καθημερινά έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο αγώνα με αποκλειστικό στόχο ο Ε.Ε.Σ. να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πώς θα μπορέσουν, όσοι ενδιαφέρονται, να ενταχτούν στα Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να ενσωματωθούν κι εκείνοι στην εθελοντική ανθρωπιστική μας προσπάθεια.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ε.Ε.Σ. (Περίπτερο 6, Stand 59) θα τελεστούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 11:00 το πρωί, παρουσία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Στο περίπτερο θα φιλοξενηθεί το γλυπτό "Shepherd" του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Gehard Demetz. Πρόκειται για προσφορά της γκαλερί "Donopoulos International Fine Arts", έμπρακτος υποστηρικτής και συμπαραστάτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 19:00, θα διοργανωθεί επίσης εκδήλωση στην αίθουσα "Ολυμπιάς" με θέμα: "Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Όπου Υπάρχει Ανάγκη".

Το περίπτερο του Ε.Ε.Σ. θα λειτουργεί καθημερινά, όλες τις ημέρες της έκθεσης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;