Αυτοδυναμία πέτυχε η παράταξη του Γιώργου Πατούλη στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), οι οποίες διεξήχθησαν στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Η παράταξη ΔΗΚΙ - ΙΣΑ λαμβάνει τις εννέα από τις 17 έδρες του διοικητικού συμβουλίου, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο των αρχαιρεσιών του 2014 (54,7% έναντι 35,4%).

Ο μεγάλος χαμένος φαίνεται πως είναι το προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών, το οποίο έλαβε μόλις 8%, έναντι 15% και τρεις έδρες το 2014.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ, με ποσοστό 8,28%.

Το Κίνημα Νέων Γιατρών λαμβάνει ποσοστό 7,64%, ακολουθεί η παράταξη ΑΡΣΙ με 6,56%, το Κίνημα Αλλαγής - Μαχόμενοι Γιατροί με 5,1% και η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση με 3,25%.

 Η αποχή κινήθηκε κοντά στο 50%, ενώ είναι η πρώτη φορά την τελευταία 30ετία που μία παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

 Δήλωση

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

"Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το σύνολο των συναδέλφων ιατρών για αυτή τη μεγάλη νίκη.

Η ευθύνη μας είναι ακόμα μεγαλύτερη, όμως η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας οπλίζει με πείσμα και αποφασιστικότητα για τα επόμενα βήματά μας που θα κάνουμε όλοι μαζί για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Το ποσοστό που πετύχαμε, το 55% είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ιατρικού Συλλόγου και αποτελεί βαθιά παρακαταθήκη για τις επόμενες νίκες που θα έρθουν".

 Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις