Ευθεία επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξαπολύουν οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Έπειτα από την καταβαράθρωση των ποσοστών της κυβερνώσας παράταξης, οι Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς καταγγέλλουν τους Ανδρέα Ξανθό και Σταμάτη Βαρδαρό για την πολιτική τους, η οποία έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου.

Σε επιστολή που εξέδωσαν, την επομένη της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, αναφέρουν τα εξής:

“Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 21και 22 Οκτωβρίου.

Η επανεκλογή μας στη διοίκηση του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, καθώς και η επανεκλογή μας ως εκπρόσωποι στον ΠΙΣ, με το Αγωνιστκό Μέτωπο Γιατρών - ΑΜΓ, μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ασθενούς και γιατρού.

Η μαζική συμμετοχή των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις εκλογές, δικαίωσε τους αγώνες μας, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης

Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ. Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ. Βαδαρού με την πάντα 'πρόθυμη' υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ης ΥΠΕ.

Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα Κέντρα Υγείας, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη, αλλά και σε εμάς προσωπικά.

Επίσης, καταγγέλλουμε την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη.

Τη σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ, την χρεώνεται το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σπύρος Προβατάς

Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσσουν πολιτικές Υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα.

Η άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών να συμμετέχουν στις εκλογές πρέπει να προβληματίσει εκτός από το υπουργείο και την ηγεσία της παράταξης μας στην ΕΙΝΑΠ.

Η επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως γιατρών, είναι ζητήματα που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του προβληματισμού μας και των δράσεων μας, ως μέλη του ΙΣΑ.

Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών με δικαστικές αποφάσεις στο τέλος του 2018, η εξυγίανση του ΤΣΑΥ, η συνεχόμενη εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ιδιωτικώς δαπάνες για την υγεία, σε βάρος των πολιτών, θα είναι στην ατζέντα μας.

Δίνουμε την υπόσχεση οτι θα αγωνιστούμε δυναμικά, σεβόμενοι την ψήφο των γιατρών, για την αξιοπρέπεια μας και τη αξιοπρέπεια των ασθενών”.

Δημ.Κ.