Υπάρχει σοβαρότητα στον τρόπο που η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τον τομέα της Υγείας;

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ερώτημα, το οποίο (δυστυχώς) απαντιέται, σε καθημερινή βάση, από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ένα ενδιαφέρον “case study” (περίπτωση προς διερεύνηση) αποτελούν οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι αντιδράσεις επ΄ αυτών.

Τηρώντας την παράδοση, που θέλει τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα να απέχουν από τη σοβαρότητα που αρμόζει στα σοβαρά θέματα, ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων, σε αγοραίο επίπεδο.

Αντί να υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση με επιχειρήματα, προκλήθηκε διασταύρωση πυρών με κουτσομπολιά και προσωπικές αναφορές στο διαγνωστικό κέντρο που διαθέτει συγγενικό πρόσωπο της κ. Γεροβασίλη στην Άρτα.

Παρουσιάζουμε τις αντιδράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ...επιστημονικές εκφράσεις του τύπου “πιάστηκαν στη φάκα” έως “να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη”. Αποτελούν, προφανώς, συνέχεια της...υψηλού επιπέδου συζήτησης που προηγήθηκε στη Βουλή προ ολίγων ημερών.

Η αρχή έγινε με την απάντηση της ΝΔ στα σχόλια του μεγάρου Μαξίμου για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:

“Σήμερα, δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα. Όντως, το δικό μας πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία που αξίζει στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πολακικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζει αναφανδόν την θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και το κάνει για να αναβαθμισθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Έλληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά.

Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα”.

Αθλιότητες

Ακολούθησε απάντηση – σε ανάλογο ύφος – από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη:

“Οι αθλιότητες τις οποίες χρησιμοποιεί εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν τελειωμό.

Κατανοώ πλήρως τα μηνύματα που εισέπραξαν ο ίδιος και το κόμμα του από το κύμα ενθουσιασμού και λαϊκής ανταπόκρισης στην υποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άρτα και σε όλη την Ήπειρο, όπως επίσης και τη σημερινή κατάρριψη στη Βουλή του αφηγήματος της ΝΔ περί νόμου και τάξης.

Η χρήση βδελυρών και ποινικώς κολάσιμων αιτιάσεων εναντίον μου, οι οποίες προφανώς δεν με αγγίζουν, υποδηλώνουν όμως το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιλέγουν, αναδεικνύουν τη βρωμιά, την ψευτιά και τη σήψη στην οποία έχουν βυθιστεί, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Προειδοποιώ: Ας μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη...”.

Περαστικά μας...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA