Τη συμπαράστασή του στην απεργία που ξεκινούν από την Πέμπτη οι Ενώσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, εκφράζει το μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σχετική απόφαση έλαβε στη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή, η οποία έχει προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις ακόμη και από συνδικαλιστές γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να οδηγήσει τον Σύλλογο σε εκλογές, στις 22 Ιουνίου.

Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων, εξέδωσε την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

“Το γεγονός ότι οι αμοιβές των εργαστηριακών ιατρών υποβάλλονται σε συνεχείς περικοπές, υποτιμολογήσεις των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) έχουν οδηγήσει το κλάδο σε εξόντωση, το σύνολο των ιατρών σε δραματική υποβάθμιση και τους πολίτες σε αποστέρηση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος βρίσκεται αλληλέγγυος προς τους εργαστηριακούς ιατρούς και καλεί ολόκληρη την ιατρική κοινότητα και τους κοινωνικούς φορείς να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα τους”.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα