Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Ο εκπεσών πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (φωτογραφία αριστερά) εγκαλεί όσους κάνουν λόγο για εξαφάνιση του υλικού από τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου. Επισημαίνει πως ήταν στη διάθεση του υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν το αναζήτησε ποτέ!

Σημειώνεται πως με απόφαση του Ανδρέα Ξανθού ακυρώθηκαν οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στον ΠΙΣ, με το επιχείρημα πως υπήρξαν παρατυπίες. Διορίστηκε, μάλιστα, μεταβατικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα οδηγήσει τον Σύλλογο σε νέες αρχαιρεσίες, στις 22 Ιουνίου.

Το εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο δεν πρόλαβε να ασκήσει τα καθήκοντά του, παρά μόνον μερικές εβδομάδες. Αποχωρώντας, δε, προχώρησε σε καταγγελίες κατά του μεταβατικού, μεταξύ των οποίων και πως παρέλαβε τους τραπεζικούς κλειδάριθμους του ΠΙΣ.

Μιλώντας στο Iatronet, ο μεταβατικός γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας (φωτογραφία δεξιά) διαφωνεί με την εκδοχή αυτή και περιγράφει τι ακριβώς έγινε με τους κλειδάριθμους και όχι μόνον. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε την Τετάρτη για συκοφαντίες και σκευωρία. Επεσήμανε πως το εκλογικό υλικό, είναι διασφαλισμένο εντός του ΠΙΣ και προφυλαγμένο από τις 16 Μαρτίου.

Αναφερόμενος σε διάρρηξη που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, τονίζει πως είχε ως επίκεντρο τον χώρο της αρχικής φύλαξης του εκλογικού υλικού, στον οποίο κατευθύνθηκαν και ερεύνησαν οι διαρρήκτες.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε την επόμενη της διάρρηξης εγγράφως ότι το υλικό είναι άθικτο!

ΣΕΥΥΠ

Το Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) μετέβη στα γραφεία του Συλλόγου, με εντολή του υπουργού Υγείας, να αναζητήσει το υλικό, 20 ημέρες μετά την απόφαση της ακύρωσης των εκλογών. Ο κ. Εξαδάκτυλος θεωρεί πως αυτό έγινε για να θολώσει τα νερά και την ίδια μέρα της παράνομης σύστασης του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου των έξι.

Καταγγέλλει πως οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί του για να ρωτήσουν για το εκλογικό υλικό, όπως θα όφειλαν, δεδομένου ότι την ευθύνη του ΠΙΣ, από τις 15 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου, την είχε ο ίδιος,ως πρόεδρος. Σε κάθε περίπτωση – αναφέρει – το υλικό βρίσκεται ασφαλές εντός του ΠΙΣ.

Επισημαίνει ότι τις ενστάσεις τις έχει στείλει στη Δικαιοσύνη από τις 3 Μαΐου και προκαλεί υπουργό και συνεργάτες να εξηγήσουν γιατί δεν απευθύνθηκαν εκεί. Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να κρίνει αντικειμενικά αν υπήρξε πρόβλημα ή όχι:

“Με δυο καταμετρήσεις, παρουσία νομικών συμβούλων του πρώην προέδρου του ΠΙΣ, των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και όλων των ενδιαφερομένων, όποιος σήμερα μιλά για νοθεία και δεν καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, είναι αισχρός συκοφάντης”, αναφέρει ο εκπεσών πρόεδρος.

Κλειδάριθμος

Σχετικά με τη νομιμοποίηση στις τράπεζες και τον κλειδάριθμο, έγιναν όλα τα προβλεπόμενα μετά την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου στις 16 Μαρτίου, με την νομική υποστήριξη των συμβούλων του ΠΙΣ.

Καλεί οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπου προσφεύγει και ο ίδιος.

Αναφορικά με την εκλογή προέδρου χωρίς απαρτία, χαρακτηρίζει παιδαριώδες το να επικαλείται κάποιος γενικό νόμο προγενέστερο κατά μία 20ετία (κώδικας 1999), όταν υπάρχει νόμος που ρυθμίζει συγκεκριμένα τη λειτουργία μας και είναι πρόσφατος (Ιατρική νομοθεσία 2018).

Απάντηση

Στις αιτιάσεις του κ. Εξαδάκτυλου απαντά ο Δημήτρης Βαρνάβας. Με επιστολή και δηλώσεις του στο Iatronet επισημαίνει τα εξής:

“Η ηγεσία της ΔΗΚΙ, με επικεφαλής τον κ. Εξαδάκτυλο, δεν αρκέστηκε στην πρωτοφανή νοθεία που διέπραξε στις εκλογές του ΠΙΣ, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί από μέλη της ίδιας παράταξης και να εκπέσει, αλλά έφτασε στο σημείο να υπεξαιρέσει ακόμη και το εκλογικό υλικό, όπως απέδειξε έρευνα Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ.  

Τώρα η 'ομάδα νοθείας' προσπαθεί με αστήρικτους χαρακτηρισμούς να σπιλώσει όλους εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όρθιο, ώστε να οδηγηθεί σε νέες εκλογές και να διαλυθεί το δύσοσμο νέφος που πλανάται πάνω από την ιατρική κοινότητα. 

Δυστυχώς, οι υπαίτιοι του χάους στον ΠΙΣ αντί να απολογούνται, κατηγορούν την προσωρινή Διοίκηση ότι 'αφαίρεσε ακόμη και τους κλειδάριθμους των τραπεζών από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, ώστε να έχει και τον έλεγχο των λογαριασμών του ΠΙΣ'.

Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: τους κλειδάριθμους αφαίρεσε η Τράπεζα όταν Πρόεδρος ήταν ο κ. Εξαδάκτυλος, επειδή διαπιστώθηκε πως πραγματοποιούσε πληρωμές καθόλου σύννομες, τις οποίες χρέωνε στα ονόματα τρίτων και εν αγνοία τους!

Μάλιστα, η Τράπεζα δεν αφαίρεσε μόνο τους κλειδάριθμους, αλλά κλείδωσε και τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία πληρωμή”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
FAMAR: Νέες Επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Τι παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους
Nέος Κώδικας Φαρμακευτικής Δεοντολογίας