Καμία σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας δεν έχουν οι τιμές με τις οποίες χρεώνει τους τουρίστες το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Όπως προκύπτει από απόδειξη, που παρατίθεται πιο κάτω, Καναδός τουρίστας χρεώθηκε με 590 ευρώ, για μία σειρά από απλές ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες θα κόστιζαν πολύ λιγότερο ακόμη και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για “μαύρη αγορά” και “παράνομες χρεώσεις”, σημειώνοντας πως εάν ο συγκεκριμένος ασθενής έκανε τις εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα θα πλήρωνε 300 ευρώ και σε δημόσιο νοσοκομείο μόλις 72,82 ευρώ!

“Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ, τη χρεώνουν 40 ευρώ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει ότι πολλοί τουρίστες διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις και πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.

Αποκλίσεις

Τονίζει, δε, πως από το παραστατικό που διένειμε, προκύπτουν χρεώσεις 10 και 20 φορές πάνω από τις επιτρεπόμενες!

Οι αυξητικές τάσεις που επικρατούν στις υπηρεσίες Υγείας και έχουν αποτυπωθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δεν έχουν επιπτώσεις μόνον στους κατοίκους της χώρας, αλλά και στους τουρίστες...

Από τον παρακάτω συγκριτικό πίνακα προκύπτουν οι σημαντικές αποκλίσεις στις χρεώσεις του νοσοκομείου Θήρας, ακόμη και από τον ιδιωτικό τομέα...

Προσωπικό

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαντορίνης είναι ακάλυπτοι υγειονομικά, καθώς το νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Δεν πραγματοποιούνται τοκετοί, αιμοκαθάρσεις και χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών, στο νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος.

“Πώς να βγουν οι εφημερίες;”, αναρωτιέται το προεδρείο της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως νεφρολόγος και οφθαλμίατρος.

Από την ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνεται πως τα κενά καλύπτονται με εξωτερικούς συνεργάτες γιατρούς με μπλοκάκι, οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας