Έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ) συγκαλεί αύριο ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με πολίτες στο Μάτι.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών, ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πριν από έναν χρόνο, χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους.

Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται.

Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση.

Τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους ια μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.

Με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται”.

Παρελθόν

Σε σχόλιο δημοσιογράφου πως οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται, ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

“Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δε μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει.

Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την ελληνική Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι”.

Δημ.Κ.