Του Δημήτρη Καραγιώργου

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν στις 12 και 13 Ιουνίου τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας βασικό μισθό 1.600 ευρώ και βελτιώσεις στο εργασιακό τους καθεστώς. Αν το υπουργείο δεν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες, απειλούν να μην υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ). Στις 10 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο ‘Αττικόν’, προκειμένου να αναδείξουν την πλήρη αδυναμία του νοσηλευτικού ιδρύματος να εφημερεύσει.

Στην εκδήλωση, έχουν κληθεί να μετάσχουν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ, ξεκινά κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα, ο οποίος θα διαρκέσει ολόκληρο το μήνα. Στόχος των εργαζομένων είναι να έχουν τη μέγιστη δυνατή συμπαράσταση στον αγώνα για δικαίωση των αιτημάτων τους. Τα τέλη Ιουνίου, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας και της Πρόνοιας, με αυξημένη χρηματοδότηση, να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και να τους καταβληθεί το επίδομα των 176 ευρώ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας