Τρεις εβδομάδες μετά τον διορισμό του χειρουργού Δημήτρη Φιλίππου ως προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τα ονόματα των αντιπροέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Στο ΦΕΚ, ορίζεται πως στη θέση του Α’ αντιπροέδρου, την οποία κατείχε ο φαρμακοποιός Ηλίας Γιαννόγλου, διορίζεται ο γιατρός Ελευθέριος Πάλλης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Στη θέση του Β΄ αντιπροέδρου τοποθετείται ο διευθυντής Οικονομικής Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ - ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ), Χαράλαμπος Κανδηλώρος, αντικαθιστώντας την Κλεαρέτη Παρασκευοπούλου. Ο διορισμός είναι άνευ οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης.

Ο Α' αντιπρόεδρος έχει εκτελεστικά καθήκοντα και ο Β' αντιπρόεδρος είναι αρμόδιος για ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου για οποιονδήποτε λόγο, τον αναπληρώνει κατά σειρά ο Α ́ ή ο Β ́ αντιπρόεδρος.

Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού είναι οι εξής:

Παύεται ο Άγγελος Παπαδόπουλος (αναπληρώτρια Βασιλική Βασιλείου) από τακτικό μέλος και τη θέση του καταλαμβάνει η λέκτορας Αστικού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Αθηνά Κοντογιάννη, με αναπληρώτρια τη νομικό Παναγιούλα Μακρή.

Τακτικό μέλος ορίζεται ο ιατρός Εργασίας Χρήστος Κουρούσης, με αναπληρώτριά του την αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας Μαρία Γαζούλη, σε αντικατάσταση της φαρμακοποιού Δέσποινας Χάιδως Κούτσικου, η οποία παύεται.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με κίνδυνο για την καρδιά [μελέτη]
Κίρρωση του ήπατος: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
Eνόχληση, πόνος, κάψιμο, ερεθισμός λαιμού και άνοιξη