Προβληματισμό προκαλεί στον χώρο της Υγείας και όχι μόνον η επιλογή των στελεχών που θα καλύψουν τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία.

Πλήθος κομματικών στελεχών και ακόμη περισσότεροι απόστρατοι αξιωματικοί διαμορφώνουν ένα αναχρονιστικό πλαίσιο στη διοίκηση μεγάλων και περίπλοκων οργανισμών, όπως τα νοσοκομεία.

Έπειτα από κυοφορία σχεδόν τεσσάρων μηνών, η Αριστοτέλους παρουσίασε καταλόγους, οι οποίοι απέχουν από το τεχνοκρατικό μοντέλο που απαιτεί ο χώρος.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται πολλοί αξιωματικοί: διοικητής στο ΚΑΤ αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ηλιόπουλος (αντιστράτηγος εν αποστρατεία) και αναπληρωτής διοικητής στο "Έλενα Βενιζέλου" ο αντιπτέραρχος Σπυρίδων Καββούρης.

Στο "Ελπίς" διοικητής ορίζεται ο οικονομολόγος αξιωματικός εν αποστρατεία Ιωάννης Κοτσαρίδης, στο νοσοκομείο Κεφαλληνίας ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης, στο Νοσοκομείο Ρόδου ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία. Γρηγόριος Ρουμάνης και στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο επίσης αντιστράτηγος εν αποστρατεία Γεώργιος Καμπούρης.

"Προσπαθώ, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω, ποιο είναι το κίνητρο ενός ιπτάμενου αντιπτεράρχου εν αποστρατεία και εν ενεργεία προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, να θέσει υποψηφιότητα αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου... Μέγας είσαι, Κύριε!", σχολιάζει ο Γιώργος Στάθης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ).

Κομματικοί 

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η επιλογή διοικητών έγινε με κομματικά κριτήρια.

Ο Ελευθέριος Μπούλιας, νέος διοικητής του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" της Αθήνας, ήταν μέλος του προεδρείου της ΟΝΝΕΔ και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Στο νοσοκομείο Καρπενησίου, διοικητής επελέγη επίσης κομματικό στέλεχος και πρώην δήμαρχος. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τοποθετείται στέλεχος της ΝΔ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως στο νοσοκομείο Πρέβεζας και στο νοσοκομείο Άρτας.

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως το "Σισμανόγλειο", όπου διοικητής αναλαμβάνει ο τέως διευθυντής πολιτικού γραφείου του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και αναπληρωτής διοικητής στο ΚΑΤ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη ΝΔ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΣΦΕΕ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων
Οι γυναίκες αισθάνονται ότι γερνούν πιο αργά από τους άνδρες [μελέτη]