Μεγάλες μειώσεις στον ΦΠΑ φαρμάκων για δυσίατες ασθένειες και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κτιρίων νοσοκομείων και δομών Υγείας, προβλέπονται σε τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι τροπολογίες, που παρατίθενται πιο κάτω, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο "Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο", που ψηφίζεται την Παρασκευή και αφορούν τα εξής:

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια. Η ρύθμιση αφορά φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Σε τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα από την έναρξη εφαρμογής του, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2014, των ακινήτων, όπως δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ανάγκες Δημόσιας Υγείας.

Αναπτυξιακό

Όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, το φορολογικό νομοσχέδιο έχει αναπτυξιακή διάσταση.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για αθλητές, χρηματικές δωρεές προς το Δημόσιο, για τα ΙΧ αυτοκίνητα πολύτεκνων καθώς και για εταιρικά οχήματα χαμηλών ρύπων.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο