Με δηκτικό τρόπο απαντά η Γεωργία Οικονομοπούλου στις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών στην επικείμενη εκδήλωση για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία.

Το σχόλιό της έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι διοικητικό νοσοκομειακό στέλεχος με πλέον των 30 ετών εμπειρία.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), ενώ τον περασμένο Νοέμβριο εξελέγη ως μέλος του νέου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διοικητών Νοσοκομείων για την τετραετία 2018 - 2022.

Το σχόλιό της στις αντιδράσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

"Τι είναι αυτό που ενοχλεί την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ;

Δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι εγκαθίδρυσης ΣΔΙΤ, ώστε να ισχυρίζεται η ΟΕΝΓΕ πως θα προκύψει αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης, την οποία χαρακτηρίζει "φακελάκι".

Το "υψηλότατο επίπεδο" παροχής υπηρεσιών Υγείας σίγουρα δεν χαρακτηρίζει το υπάρχον "δημόσιο κρατικό" σύστημα, όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ (ενδιαφέρουσα, όμως, η αναφορά στο σύστημα ως δημόσιο και κρατικό).

Η επίκληση του βρετανικού ΕΣΥ (που εκεί τουλάχιστον μετρούν δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας) είναι ατυχής, γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες μετρήσεις για τις δικές μας επιδόσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ προβλέπει την "περαιτέρω ιδιωτικοποίηση" του συστήματος. Όμως το εάν ένα ΕΣΥ είναι δημόσιο ή ιδιωτικό σίγουρα δεν καθορίζεται από τις ΣΔΙΤ, αλλά από την πολιτική επιλογή".

Σύμφωνα με την κ. Οικονομοπούλου, οι "αιτίες πολέμου" από την ΠΟΕΔΗΝ είναι συνοπτικά το εξής: το ιδιωτικό είναι κακό…

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας