Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο πραγματοποίησης αιμοκάθαρσης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της διοίκησης του Οργανισμού, οι μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης δεν θα λειτουργήσουν τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης των ημερών αυτών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τις εβδομάδες αυτές, θα προκύψει μία συνεδρία πέραν του κανονικού εβδομαδιαίου προγράμματος που επιτρέπουν οι έλεγχοι καταχώρησης του συστήματος του ΕΟΠΥΥ (eΔΑΠΥ).

Με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και οι πάροχοι και να μην υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία του συστήματος, οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν μεν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες (24 και 31 Δεκεμβρίου), αλλά στο eΔΑΠΥ θα υποβληθούν τιμολογιακά στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Φαρμακεία

Σε άλλη εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται πως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου τα φαρμακεία του Οργανισμού θα μείνουν κλειστά για το κοινό, λόγω της ετήσιας απογραφής.

Για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών, θα παραμείνουν ανοικτά:

  • Για το κοινό της Αττικής, το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη (Πειραιώς 167), από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
  • Για το κοινό της Θεσσαλονίκης το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ευόσμου (Καραολή Δημητρίου 12 και Κοσμά Αιτωλού 1), από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο