Έξι ανήλικοι με ψώρα, νοσηλεύονται από την Παρασκευή στο Κρατικό της Νίκαιας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν χθεσινής εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, το νοσοκομείο προέβη στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι ανηλίκων αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το νοσοκομείο άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων.

Σε επιστημονικό επίπεδο, υπάρχει συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, των δερματολόγων του νοσοκομείου και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι ασθενείς βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι  απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.