Kάλεσμα στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετέχουν στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με Covid-19, μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής απευθύνουν ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής. Mε email που απέστειλαν καλούν τους γιατρούς της Αθήνας να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Video κλήση τον ασθενή, με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο ιατρό. Πρόκειται για ένα application που μπορεί εύκολα ο γιατρός να κατεβάσει στο κινητό του. 

Με τον τρόπο αυτό, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μπορούν απευθείας με Video κλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.α). 
Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ζήτησε και πέτυχε η εφαρμογή να απλοποιηθεί για να είναι εύχρηστη και να δώσει ουσιαστική λύση στην άμεση επικοινωνία ασθενούς ιατρού με ασφάλεια, ενισχύοντας το «μένουμε στο σπίτι».

Από τη μεριά του, το Doctor Next 2Me, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και δημιούργησε την απλοποιημένη μορφή της πλατφόρμας, την οποία έθεσε δωρεάν στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης καλεί όλους τους ιατρούς να κάνουν εγγραφή στην εφαρμογή, Doctor Next 2 Me και να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές. 

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε τα εξής:

« Καλούμε τους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην εθνική αποστολή να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα. Αξιοποιούμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, για να είμαστε δίπλα στον ασθενή και να δώσουμε τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την κρίσιμη ώρα, κανείς δεν περισσεύει. Επιβάλλεται όλοι να στρατευτούμε στη μάχη που θα δώσει η χώρα μας και να γίνουμε ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Θα είμαστε δίπλα τους».

Από την πλευρά του, ο Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του Doctor Next 2 Me κ.Απόστολος Καγκελάρης δήλωσε τα εξής:

«Από τη μεριά μας, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι και άπραγοι στην τεράστια κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, οι συμπολίτες μας, όλοι μας. Αποδέχτηκα αμέσως και με ιδιαίτερη τιμή την πρόσκληση συνεργασίας του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη. Έχοντας πολυετή εμπειρία στον τομέα των πρωτότυπων mobile εφαρμογών και διαθέτοντας ένα πολύτιμο εργαλείο, την πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, που μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα το κοινό στην εύρεση γιατρού σε ώρα έκτακτης ανάγκης, σε απόλυτη συμφωνία και αγαστή συνεργασία με τον κ. Πατούλη, μετασχηματίσαμε με την ομάδα των έμπειρων συνεργατών μας και προσαρμόσαμε στις ανάγκες της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κοροναϊός την εφαρμογή μας και τη θέτουμε εντελώς δωρεάν στη διάθεση των Ελλήνων πολιτών, για την παρούσα συγκυρία. Θέτουμε επίσης, στην υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ την τεχνογνωσία μας για το θέμα, ώστε να λειτουργήσει η εφαρμογή άψογα το συντομότερο δυνατόν».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού