Αιχμές κατά Βρετανών επιστημόνων, για τον ρόλο τους στην επιλογή στρατηγικής κατά του κορωνοϊού, αφήνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Έλληνας καθηγητής του London School of Economics (LSE), ο οποίος ζει στο Λονδίνο, ενώ και η κόρη του έχει προσβληθεί από τον ιό, ανάρτησε στο facebook ένα δηκτικό σχόλιο, με αφορμή την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε νοσοκομείο. Το σχόλιο έχει ως εξής:

"Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσων ζούμε στην Αγγλία.

Όταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης.

Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων ειδικών δεν μιλούσε.

Το περίφημο "Faculty of Public Health Medicine" δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αντιθέτως, είχαν πολλές φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα πάρτυ που είχαν οργανώσει. Πολλοί Άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τους ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν.

Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα".

Ανακοίνωση

Για τη νοσηλεία του Μπόρις Τζόνσον εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

Ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει".

Δημ.Κ.