Ελπίδα για καλύτερη όραση σε μια 78χρονη ασθενή, χάρισε με τον θάνατό της μια 43χρονη γυναίκα, η οικογένεια της οποίας βρήκε το σθένος να δωρίσει τους κερατοειδείς της.

Η 78χρονη λήπτρια, που ήταν αποδέκτης της ύψιστης αυτής πράξης αλτρουισμού, υποβλήθηκε για δεύτερη φορά σε μεταμόσχευση κερατοειδούς, καθώς με την πρώτη επέμβαση δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα και το μόσχευμα απορρίφθηκε. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, στη Β’ Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ κλήθηκε να λάβει το μόσχευμα της δότριας, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας.

Ήταν η δεύτερη μεταμόσχευση κερατοειδούς που ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα σε λίγες ημέρες, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μια 66χρονη με χαμηλή όραση έλαβε το δικό της δώρο ζωής, ένα μόσχευμα που της δίνει ήδη τη χαρά να βλέπει τη ζωή διαφορετικά. Επρόκειτο για την πρώτη μεταμόσχευση κερατοειδούς για τη νέα χρονιά στη Β' Οφθαλμολογική Κλινική ΑΠΘ και έγινε χάρη στη δωρεά της οικογένειας ενός 64χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί της Κλινικής προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν την μεταμοσχευτική δραστηριότητα και να δώσουν ελπιδοφόρο μήνυμα στους ασθενείς μέσω της ανεκτίμητης προσφοράς μοσχευμάτων, η οποία παραμένει μειωμένη παγκοσμίως, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο