Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς μετά από σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ικανοποιήθηκε το αίτημά του και άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του προσωπικού των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το θέμα είχε συζητηθεί στο πλαίσιο του χθεσινού Δ.Σ. του ΙΣΑ και είχε τονισθεί η ανάγκη να επιταχυνθεί άμεσα η διαδικασία εμβολιασμού για το προσωπικό αυτών των Φορέων.

Ο ΙΣΑ έχει αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας κατάλογο με τα στοιχεία των εργαζομένων σε αυτούς τους Φορείς. Επίσης έχει προτείνει να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο, στο πλαίσιο του οποίου δύναται να εμβολιάσει χωρίς επιβάρυνση το προσωπικό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ καθώς και να αξιοποιηθούν τα ιδιωτικά ιατρεία και τα πολυϊατρεία, στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στην πανδημία. Τα ιδιωτικά ιατρεία πρέπει να παραμείνουν ασφαλή και ανοιχτά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να  λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Πρέπει να τονιστεί ότι η διαχείριση της νόσου στα πρώιμα στάδια είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόληψη των επιπλοκών. Είναι σημαντικό που δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό του προσωπικού των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ καθώς είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία».

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD