Η Ευρωκλινική Αθηνών πραγματοποιεί το 1ο Σεμινάριο ρομποτικής γυναικολογικής χειρουργικής πραγματοποιεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

Ύστερα από πρωτοβουλία της κ. Βασιλικής Χατζηραφαήλ, Διευθύντριας του Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, και με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους γυναικολόγους να γνωρίσουν το ρομποτικό σύστημα Da Vinci – S, και τις δυνατότητές του η Ευρωκλινική Αθηνών διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Στο πλαίσιο του πρώτου σεμιναρίου για τη χρήση του μηχανήματος Da Vinci – S, θα πραγματοποιηθεί προβολή εκπαιδευτικών Video χειρουργείων με επεξήγηση της νέας αυτής τεχνικής, σε ινομυώματα, κύστη ωοθήκης, ενδομητρίωση, υστερεκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν μόνοι τους, από τη χειρουργική κονσόλα του μηχανήματος Da Vinci - S που διαθέτει η Ευρωκλικινή Αθηνών, λεπτούς χειρισμούς καθώς και ρομποτική συρραφή σε προπλάσματα σιλικόνης και σε ζωικό ιστό.

Το 1ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής θα χαιρετίσει ο Καθηγητής κ. Άρις Αντσακλής, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ποια φάρμακα μπορούν να βλάψουν τους νεφρούς
Στο μικροσκόπιο του ECDC κρούσματα γρίπης πτηνών σε εργαζόμενους πτηνοτροφείου στην Αγγλία