«Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδος ισχίου και γόνατος» είναι το θέμα ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα 18.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος" στην οδό Διονύσου και Μυρσίνης στην Κηφισιά.

Διοργανωτές της ομιλίας θα είναι ο Δήμος Κηφισιάς και το ΙΑΣΩ GENERAL. Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων που αφορά κυρίως τις φορτιζόμενες αρθρώσεις (ισχίο και γόνατο). Είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις καθώς υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος της που πάσχει από την ασθένεια ενώ η συχνότητά της αυξάνει σημαντικά με την πρόοδο της ηλικίας.

Συχνές μορφές οστεοαρθρίτιδας είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε, η οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα και στα ισχία. Η θεραπεία της μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Η συντηρητική συνίσταται σε φαρμακευτική αγωγή, ενδαρθρικές εγχύσεις ουσιών (υαλοουρονικό οξύ, κορτιζόνη) και φυσιοθεραπεία.

Η χειρουργική θεραπεία αποτελείται από μία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων με μέθοδο εκλογής την ολική αρθροπλαστική.

Το είδος της αρθροπλαστικής ποικίλει με τη σύσταση του εμφυτεύματος καθώς και με την τεχνική όπως αρθροπλαστική ελάχιστης επεμβατικότητας, αρθροπλαστική επιφανείας, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην τοποθέτηση των προθέσεων κα.

Συντονιστής και ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Ορθοπεδικός-Χειρουργός του ΙΑΣΩ General, τ. Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής 401 Γ.Σ.Ν.Α. Ομιλητές επίσης θα είναι η Ρευματολόγος & Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ρευματολογικού τμήματος του ΙΑΣΩ General κυρία Ελένη Κομνηνού καθώς και ο Ορθοπεδικός Χειρουργός & Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ορθοπεδικού τμήματος του ΙΑΣΩ General κ.

Νικόλαος Λάγιος.

Το ΙΑΣΩ General έχοντας σύγχρονη αντίληψη για την υγεία, προσεγγίζει την πάθηση με τρόπο ολοκληρωμένο και δυναμικό. Καλύπτει όλο το φάσμα της συντηρητικής αντιμετώπισης αλλά και της χειρουργικής αποκατάστασης και θεραπείας της οστεοαρθρίτιδος.

Επιπλέον παρέχει με τη συνδρομή πεπειραμένων φυσικοθεραπευτών τη δυνατότητα αποκατάστασης και επανόδου του ασθενούς στο επίπεδο των δραστηριοτήτων που είχε πριν την έναρξη του προβλήματος.

Το Ορθοπεδικό Τμήμα διαθέτει τον απαραίτητο υπερσύγχρονο εξοπλισμό και στελεχώνεται από εξειδικευμένους ορθοπεδικούς-χειρουργούς με μεγάλη κλινική εμπειρία καθώς και προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κλινική πραγματοποιείται καθημερινά μεγάλος αριθμός ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων με πλήρη επιτυχία και ασφάλεια.

Το Ορθοπεδικό Τμήμα υποστηρίζεται άμεσα από το Εργαστήριο Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας καθώς και από το Τμήμα Απεικονίσεων, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα ψηφιακής τεχνολογίας, υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας, όπως υπερσύγχρονο ακτινοσκοπικό μηχάνημα, δύο πολυτομικούς αξονικούς τομογράφους 4 & 64 σειρών ανιχνευτών, μαγνητικό τομογράφο ισχύος 1.5 Tesla που υποστηρίζεται από όλα τα πηνία τελευταίας τεχνολογίας και το κορυφαίο σύστημα υπερήχων GE Logic 9.

Σημειώνεται ότι τόσο για μετρήσεις οστικής πυκνότητας όσο και για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες ισχύουν τιμές κρατικού τιμολογίου (τιμές ΦΕΚ).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου