Στα πλαίσια συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης, η Ευρωκλινική Αθηνών διοργανώνει το 3ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Με την πρωτοβουλία της κ. Βασιλικής Χατζηραφαήλ, Διευθύντριας του Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους γυναικολόγους και γενικούς χειρουργούς να γνωρίσουν το ρομποτικό σύστημα Da Vinci®S και τις δυνατότητές του.

Στο πλαίσιο του τρίτου σεμιναρίου για τη χρήση του μηχανήματος Da Vinci®S, θα πραγματοποιηθεί προβολή εκπαιδευτικών Video χειρουργείων με επεξήγηση της νέας αυτής τεχνικής, σε ινομυώματα, κύστη ωοθήκης, ενδομητρίωση, υστερεκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν μόνοι τους, από τη χειρουργική κονσόλα του μηχανήματος Da Vinci®S που διαθέτει η Ευρωκλικινή Αθηνών, λεπτούς χειρισμούς καθώς και ρομποτική συρραφή σε προπλάσματα σιλικόνης και σε ζωικό ιστό.

Το 3ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής θα χαιρετίσουν ο Καθηγητής κ. Άρις Αντσακλής, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νικόλαος Νικητέας, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Γενικός Χειρουργός, Ευρωκλινική Αθηνών.

Επίσης, ομιλητές θα είναι η κα. Βασιλική Χατζηραφαήλ, MD, Διευθύντρια Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος Ευρωκλινικής Αθηνών, ο κ. Θεόδωρος Μήτσης, MD, Χειρούργος Γυναικολόγος, και η κα. Αλίκη Τσερκέζογλου, Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Συνεργάτις Ευρωκλινική Αθηνών.