Στις 6 και 7 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

Η Ευρωκλινική Αθηνών διοργανώνει το 4ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής με πρακτική άσκηση το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Με την πρωτοβουλία της κας Βασιλικής Χατζηραφαήλ, Διευθύντριας του Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών, οργανώνεται αυτό το σεμινάριο με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους γυναικολόγους και γενικούς χειρουργούς να γνωρίσουν το ρομποτικό σύστημα Da Vinci®S και τις δυνατότητές του.

Στο πλαίσιο του τέταρτου σεμιναρίου για τη χρήση του μηχανήματος Da Vinci®S, θα πραγματοποιηθεί προβολή εκπαιδευτικών Video χειρουργείων με επεξήγηση της τεχνικής αυτής, χειρουργική εξαίρεση ινομυωμάτων μήτρας, κύστεων ωοθήκης, ενδομητρίωσης, υστερεκτομής, καρκίνου μήτρας, λεμφαδενικού καθαρισμού και ταυτόχρονη εκμάθηση της ανατομίας της πυέλου ενδοσκοπικά.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν μόνοι τους, από τη χειρουργική κονσόλα του μηχανήματος Da Vinci®S που διαθέτει η Ευρωκλικινή Αθηνών, πολλαπλές ασκήσεις για την εκμάθηση της χρήσης του ρομποτικού συστήματος εφαρμόζοντας λεπτούς χειρισμούς καθώς και ρομποτική συρραφή σε προπλάσματα σιλικόνης και σε ζωικό ιστό.

Το 4ο Σεμινάριο Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής θα χαιρετίσουν ο Καθηγητής κ. Άρις Αντσακλής, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νικόλαος Νικητέας, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Γενικός Χειρουργός, Ευρωκλινική Αθηνών.

Οι κύριου ομιλητές θα είναι η κα. Βασιλική Χατζηραφαήλ, MD, Διευθύντρια Γυναικολογικού – Ρομποτικού Τμήματος Ευρωκλινικής Αθηνών, η κα. Αλίκη Τσερκέζογλου, Γυναικολόγος-Ογκολόγος, Συνεργάτις Ευρωκλινική Αθηνών και ο κ. Θεόδωρος Μήτσης, MD, Χειρούργος Γυναικολόγος.