Tο13ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 26- 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Το συνέδριο οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας με τη συνεργασία της Ορθοδοντικής Εταιρείας Κύπρου για έβδομη συνεχή χρονιά.

Οι διακεκριμένοι παγκοσμίως ομιλητές Renato Cocconi, Mirco Raffaini, Chung H. Kau, Στέφανος Κυρκανίδης, Martin Palomo, Lorenz Mozer, Ute Schneider-Mozer, Ζωή Νικολάου, Πέτρος Κόκκινος, Francesco Garino, Jorg Schwarze, επισφραγίζουν την επιτυχία του συνεδρίου.

Θα καλύψουν θέματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά στα ιατρεία βασισμένα σε επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και θέματα τα οποία άπτονται της Ορθογναθικής Χειρουργικής, Κροταφογναθικής Άρθρωσης, Κλινικής Ορθοδοντικής, Νέων Τεχνολογιών και του σύστηματος Invisalign.

Το προσυνεδριακό σεμινάριο με τίτλο: "Κατάλληλος χρόνος έναρξης της Ορθοδοντικής και της Ορθογναθικής χειρουργικής" θα δοθεί από τους Dr. Renato Coconi και Prof. Mirco Rafaini στις 26 Σεπτεμβρίου και το μετασυνεδριακό σεμινάριο με τίτλο: "Τεχνική Invisalign" θα παρουσιαστεί από τους Dr. Fransesco Garino και Dr. Jörg Schwarze στις 28 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά θα ενταχθεί ο θεσμός της παρουσίασης κλινικών μυστικών από πέντε καταξιωμένους και έμπειρους κλινικούς. Οι επιτοίχιες και οι ελεύθερες ανακοινώσεις αναμένεται να τραβήξουν το επιστημονικό ενδιαφέρον δίνοντας την ερευνητική νότα στο παρόν συνέδριο.

Επιπρόσθετα, στοχεύοντας στη δημιουργία δυνατών και επιτυχημένων ορθοδοντικών ομάδων, το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ολοήμερο σεμινάριο για βοηθούς ορθοδοντικών ιατρείων. Στόχος του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις του προσωπικού και να συμβάλει στη συνεχή εκπαίδευση του.

Η έκθεση ορθοδοντικών και οδοντιατρικών προϊόντων θα είναι ανοικτή σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να την επισκεφτούν και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic που βρίσκεται πολύ κοντά στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στην Πλατεία Συντάγματος και το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Νεότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Το Συνέδριο πέρα από το εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικό του πρόγραμμα έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες και ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες eogme2014.com 

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΙΑΤΡΟΝΕΤ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα