«Η αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα είναι το πιο ευγενές γνώρισμα του ανθρώπου», έγραφε ο Κάρολος Δαρβίνος και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε και να εκτιμήσουμε τη σχέση μας με τα ζωάκια, που μοιράζονται μαζί μας τον πλανήτη και εμπλουτίζουν τη ζωή μας.

H  «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» θα εορταστεί στο μεγαλύτερο φεστιβάλ για ζώα συντροφιάς που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, το «Κατοικίδια Εν Δράσει», από τις 10 ως τις 12 Οκτωβρίου, στο «Metropolitan Expo».

Εκεί, όπου για 3 ημέρες τα ζώα συντροφιάς θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές!

Το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στο Hall 2 του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo» οι λάτρεις των ζώων συντροφιάς θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών, που θα έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των μικρών μας φίλων, την επιμόρφωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων και τη γνωστοποίηση νέων προϊόντων που θα βελτιστοποιήσουν την καθημερινότητά τους.

Οι τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας σκύλων, οι δυο διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας, ο διεθνής διαγωνισμός δίσκων (ψαριών), ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός τρωκτικών και λαγόμορφων, οι παρουσιάσεις πτηνών και ερπετών θα δημιουργήσουν τον ιδανικό τόπο συνάντησης της ενεργούς ζωοφιλικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, οι χορηγοί και οι εκθέτες του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα προσφέρουν εκατοντάδες δώρα στους επισκέπτες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοικίδιών τους.

Στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει», ο επισκέπτης, που θα περιηγηθεί στα 12.500 τ.μ του «Metropolitan Expo», θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει 6 διαφορετικές διοργανώσεις, που θα καλύψουν όλη τη …γεωγραφία των ζώων συντροφιάς.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα λάβει χώρα το «International Dog Festival – Athens 2014», στο πλαίσιο του οποίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας θα πραγματοποιήσει τριπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξει παρουσίαση 6 Ελληνικών Φυλών, οι οποίες και αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και επίδειξη Ομάδας Νεαρών Χειριστών έως 15 ετών, στην οποία τα παιδιά με τους σκύλους τους, καθαρόαιμους και μη, θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να συνεργάζονται.

Η σπουδαία Βάντα Γκρεγκόροβα θα δονήσει και πάλι την ατμόσφαιρα με την μοναδική παράσταση του Dog dancing, που ενθουσίασε τους θεατές κατά τη διάρκεια του International Dog Festival 2013, ενώ δεκάδες σκυλάκια θα επιδείξουν τις ικανότητές τους στο άθλημα των σκύλων, το Dog agility.

Στο «International Dog Festival - Athens 2014» θα έχει πρωταγωνιστική παρουσία η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, η δημιουργός της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία ίδρυσε την σχολή το 2008 για να βοηθήσει με την εκπαίδευση των σκύλων, που αποτελούν οδηγούς για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.

Ενεργή παρουσία θα έχει και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης με την έντονη δραστηριότητά της και συνεισφορά στην ανακούφιση των αδέσποτων ζώων.

Στην ίδια στέγη, το «Metropolitan Expo» αλλά σε διαφορετικό χώρο, θα φιλοξενηθεί και η διπλή διεθνής έκθεση μορφολογίας του Ελληνικού Ομίλου Γάτας.

Περισσότερες από 250 γάτες θα διαγωνιστούν κατά τη διάρκεια της 24ης και 25ης Διεθνής Έκθεσης, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του «Κατοικίδια Εν Δράσει». Επιπροσθέτως οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τουλάχιστον 20 καθαρόαιμες φυλές γάτας, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους και τη μορφολογία τους.

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας, στη συνεχή προσπάθεια που πραγματοποιεί για την ανακούφιση των αδέσποτων, θα φιλοξενήσει φιλοζωικά σωματεία με αδέσποτες γατούλες, πλήρως εμβολιασμένες, προς υιοθεσία.

Η περιήγηση στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της έκθεσης. Στο χώρο, όπου θα φιλοξενούνται τα ενυδρεία με τους πολύχρωμους δίσκους το κοινό θα θαυμάσει τον εξωτισμό αυτών των πανέμορφων ψαριών. Ο «Βασιλιάς των Ενυδρείων», όπως έχει αποκληθεί ο δίσκος, θα είναι ο πρωταγωνιστής του «2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δίσκων Ανατολικής Μεσογείου», ο οποίος θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον Νιντάλ Ρέζεκ και το Discus club.

Στο περιθώριο του διαγωνισμού θα διοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δημιουργία και διατήρηση ενυδρείων σε συνεργασία με το aquazone.gr ενώ θα υπάρξει και διαγωνισμός Βιοτοπικού Ενυδρείου σε συνεργασία με το abyssos.gr, με τον μεγάλο νικητή να κρίνει ο Heiko Bleher, που θα έχει και την επίβλεψη του διαγωνισμού. Το σύνολο των δώρων ξεπερνά τα 3.000€.

Από τη θάλασσα στον ουρανό, διατηρώντας την πολυχρωμία. Το «Bird Festival» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα δώσει την ευχέρεια στους επισκέπτες να δουν διαφορετικών ειδών καναρίνια, με μαγευτικές φωνές και πολύχρωμους, εξωτικούς παπαγάλους, που μπορούν να μιλήσουν. Εγγλέζικα παπαγαλάκια, κοκατίλ, ring-necked parakeet και εκατοντάδες ακόμη πτηνά θα βρίσκονται στο «Metropolitan Expo» το τριήμερο, που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ .

Ιδιαίτερο κομμάτι του «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αποτελέσει το πρώτο «International Rodent & Rabbit Festival», όπου δεκάδες τρωκτικά θα αλλάξουν την εικόνα που έχετε για αυτά.

Εντυπωσιακή θα είναι και η έκθεση με ζωντανά ερπετά, η οποία θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει».

 Στο περιθώριο των έξι παράλληλων εκδηλώσεων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με ειδικούς, να λάβετε συμβουλές διατροφής, φροντίδας και περιποίησης. Παράλληλα θα υπάρξουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για μικρά ζώα, εξωτικά και πτηνά σε συνεργασία με την κτηνίατρο Χριστίνα Δουκάκη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων οι χορηγοί και οι εμπορικοί εκθέτες θα διοργανώσουν μια σειρά διαγωνισμών με έπαθλο πολλά δώρα, που θα λάβουν οι επισκέπτες του διεθνούς φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο +30 210 7794529, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο