Με μεγάλη συμμετοχή αιμοκαθαιρόμενων ασθενών και των οικογενειών τους συνεχίστηκε ο κύκλος ειδικών σεμιναρίων στο ζήτημα της αιμοκάθαρσης που οργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία Νοσηλευτών με την στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, παρουσιάστηκε ένας αναλυτικός διατροφικός οδηγός που είναι σκόπιμο να ακολουθούν οι  νεφροπαθείς και -σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση- αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την αντιμετώπιση των νεφρολογικών προβλημάτων τους.     

Στόχος του ειδικού κύκλου των σεμιναρίων είναι η ενδυνάμωση των ασθενών στην αιμοκάθαρση και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους, μέσα από τη γνώση για τη συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων που καθορίζουν την καθημερινότητά τους. Όλα τα μαθήματα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και θα συνεχιστούν σε προκαθορισμένες ημερομηνίες μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο.

Η τρίτη θεματική ενότητα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 (ώρες 11:00-13:00) με θέμα: «Κατανοούμε τον εργαστηριακό έλεγχο και τα φάρμακά μας». Ακολουθούν οι εξής θεματικές:

- Ποιότητα ζωής στην αιμοκάθαρση (γυμναστική, ταξίδια, διασκέδαση, σεξουαλικότητα) -11 Μαρτίου 2018.

-  Οξέα συμβάματα στην αιμοκάθαρση: Τι μπορεί να «πάει στραβά» σε μια συνεδρία αιμοκάθαρσης -22 Απριλίου 2018.

Οι θεματικές ενότητες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς που βρίσκονται στην αιμοκάθαρση και στις οικογένειές τους, αλλά είναι ανοιχτές -με ελεύθερη είσοδο- σε κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία στο χώρο της Υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους κ.α.). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και στο www.aimokatharsis.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια