«Η απώλεια ακοής είναι σε άνοδο στην Ελλάδα, ακούστε το μέλλον και προετοιμαστείτε για αυτό!», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), ο οποίος υπολογίζει ότι από τα 1,2 εκατομμύρια άτομα με απώλεια ακοής που υπάρχουν στην Ελλάδα  σήμερα, το 2030  θα φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο και το 2050 τα 1,8 εκατομμύρια.

 
Η 3η Μαρτίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ήμερα ακοής και σκοπός αυτής της υπενθύμισης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα προβλήματα της ακοής που ταλαιπωρούν το 10% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού κάθε ηλικίας.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική αποκατάσταση αποτελούν τους βασικούς άξονες της σωστής αντιμετώπισης σε ενήλικες και κυρίως σε παιδιά.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, η Α΄ Πανεπιστημιακή Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική Α.Π.Θ., του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Κοινωνική Προσέγγιση της Βαρηκοΐας», το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, από τις 18:00 έως 21:00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στην ημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση, τους τρόπους αντιμετώπισης με τη σύγχρονη τεχνολογία, την αποκατάσταση, τη λογοθεραπευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση των παιδιών στο σχολείο, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλείται η παγκόσμια προσφορά σοκολάτας από καταστροφικό ιό
Ρεκόρ μεταμοσχεύσεων αιμοποιητικών κυττάρων στο "Γ. Παπανικολάου"
Ειδική κοινή συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα "Περιβάλλον και Υγεία"