Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης (1η Οκτωβρίου), οι γιατροί της Β´ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, ενημερώνουν και εξετάζουν δωρεάν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κνίδωση.

Το προσωπικό της Κλινικής, υπό την διεύθυνση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας ΑΠΘ Ελισάβετ Λαζαρίδου, συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στην καμπάνια ενημέρωσης που συνδιοργανώνεται με τις άλλες δυο  δερματολογικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων.

Η ενημέρωση του κοινού για την κνίδωση, που αποτελεί μια δερματική νόσο με αυξητικές τάσεις όσον αφορά τη συχνότητά εμφάνισής της, θα γίνει στις 9:30 - 10:00 από την κ. Λαζαρίδου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια, την αντιμετώπιση της κνίδωσης, καθώς και για άλλες παραμέτρους σχετικές με τη συγκεκριμένη δερματική νόσο. Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 13:00, οι πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού θα εξεταστούν από γιατρούς της Κλινικής.

Οι ασθενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν στη Β´ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Παρασκευή 28.09.18 στο τηλέφωνο 2313323873, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η κνίδωση είναι μια ιδιαίτερα συχνή νόσος και ο επιπολασμός της φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσει οξεία ή χρόνια κνίδωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη