Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την κνίδωση διοργανώνει η  Β´ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Κνίδωσης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, στην αίθουσα σεμιναρίων του Νοσοκομείου, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια, τα συμπτώματα και την σύγχρονη, εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κνίδωσης από την διευθύντρια της Κλινικής, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας ΑΠΘ Ελισάβετ Λαζαρίδου. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συζητήσουν τις απορίες τους με την κ. Λαζαρίδου και το εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Κλινικής, η κνίδωση αποτελεί μια δερματική νόσο με αυξητικές τάσεις όσον αφορά τη συχνότητά εμφάνισής της και για το λόγο αυτό η Κλινική θεώρησε σκόπιμη την διενέργεια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού.

Η κνίδωση φαίνεται να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσει οξεία ή χρόνια κνίδωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην θεραπευτική αντιμετώπιση της κνίδωσης, δεδομένου ότι πλέον αυτή εξατομικεύεται, με στόχο την πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων της νόσου με ασφάλεια.

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο Κνίδωσης και κλείνοντας ραντεβού μπορεί κανείς να συζητήσει με τους ειδικούς τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"