Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης είναι αφιερωμένη σε ανθρώπους που ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι Let’s get connected, διότι ενωμένοι έχουμε ισχυρότερη φωνή και μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας, που είναι:

 • Η Πληροφόρηση του κοινού για τη νόσο και τη μη μεταδοτικότητα της. Η ψωρίαση επηρεάζει πάνω από 125 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά, συναισθηματικά και οικονομικά.

•             Η Πληροφόρηση ασθενών για τη νόσο τους. Για πολλούς, η ψωρίαση εξακολουθεί να είναι μια σχετικά άγνωστη ασθένεια. Την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, διαδίδουμε τις πληροφορίες για την ψωρίαση, και διαλύουμε τους κοινούς μύθους.

Για φέτος, πρέσβειρα της διάδοσης του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι η καταξιωμένη καλλιτέχνης Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία σε συνεργασία με το Επιδέρμια, συμβάλλει στην πληροφόρηση του κοινού και στην μείωση της στιγματοποίησης της νόσου.

Δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας για την ψωρίαση & την ψωριάρικη αρθρίτιδα

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών και του κοινού, για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, και διαπιστώνοντας το κενό και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση, το Επιδέρμια αποφάσισε να υλοποιήσει την καμπάνια με τίτλο «Η Ψωρίαση μου». Κεντρικός άξονας αυτής της καμπάνιας είναι η ιστοσελίδα www.psoriasimou.gr, η οποία παρέχει έγκυρη κι επιστημονικώς τεκμηριωμένη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις νόσους. Με την ιστοσελίδα αυτή, όλοι οι ασθενείς και οι οικογένειες αυτών, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφορίας. Η ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνει γενικές πληροφορίες για κοινό και ασθενείς, χρήσιμες συμβουλές, εξειδικευμένα κείμενα ειδικών ιατρών, κουίζ, καθώς και προσωπικές μαρτυρίες των ασθενών. ‘Η Ψωρίαση μου’ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών: Genesis Pharma , AbbVie Pharmateuticals S.A., Βιανέξ A.E. Leo Φαρμακευτική Ελλάς Α.Ε., Pfizer Hellas A.E. και UCB A.E.

Ενημερωτική εκδήλωση κοινού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, το Επιδέρμια διοργανώνει μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Οκτωβρίου. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Genesis Pharma. Ειδικότερα, για τη νόσο θα μιλήσουν οι:

Ομιλητές Δερματολογικού τμήματος του ΕΣΥ, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.:

Απάλλα Ζωή Συντονίστρια – Διευθύντρια

Σιδηρόπουλος Θεόδωρος Επιμελητής Α’

Δελλή Φλωρεντίνα Επιμελήτρια Α’

Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος Επιμελητής Β’

Ομιλητές της Α' Δερματολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. :

Σωτηρίου Ελένη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Βακιρλής Ευστράτιος Επίκουρος Καθηγητής

Info: Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA), και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, ως ετήσια ημέρα αφιερωμένη σε άτομα με ψωρίαση και  ψωριασική αρθρίτιδα. Η χώρα μας εκπροσωπείται στην IFPA από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα Επιδέρμια. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο www.epidermia.gr

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο