Η Φαρμακευτική Εταιρεία OLVOS SCIENCE, σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησαν την Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Διαχείριση Τραύματος και Εγκαύματος στο Φαρμακείο». Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο με προσκεκλημένους Φαρμακοποιούς από όλη την Αττική.

Την Επιστημονική Εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιος Αυγερινός. Ομιλητές & συντονιστές της εκδήλωσης ήταν η κ. Κυριακή Σακελλαρίου, Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και ο κ. Κυριάκος Παράσχης, Εκπαιδευτής Α’ Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ..

Σε μια κατάμεστη αίθουσα Φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την Επιστημονική Εκδήλωση. Οι κύριοι πυλώνες της παρουσίασης ήταν η κατηγοριοποίηση και διαχείριση τραυμάτων, η αξιολόγηση και αντιμετώπιση αιμορραγιών καθώς και η εκτίμηση και διαχείριση εγκαυμάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διαδραστική επίδειξη της μεθόδου Heimlich που εφαρμόζεται για την διαχείριση της πνιγμονής σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες, Η παρουσίαση της πνιγμονής πραγματοποιήθηκε με επίδειξη σε εθελοντές από το κοινό.

Μετά το πέρας της επιστημονικής εκδήλωσης η Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κ. Σακελλαρίου ανέφερε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε βασικά θέματα Πρώτων Βοηθειών με Φαρμακοποιούς από όλη την Αττική. Πιο συγκεκριμένα, αναλύσαμε τη διαχείριση τραύματος, αιμορραγίας, εγκαύματος, αλλά και κάτι που μας αφορά όλους, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, την διαχείριση και αντιμετώπιση της πνιγμονής».