Μέσα σε μία μέρα όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα και η δημόσια ζωή, έτσι όπως την ξέραμε, άλλαξε χωρίς προειδοποίηση. Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να εργάζονται από τον υπολογιστή τους στο σπίτι. Έτσι μπορεί συνεχίζουν να αισθάνονται παραγωγικοί, αλλά από την άλλη το περιβάλλον στο σπίτι μπορεί να μην είναι και το ιδανικότερο από πλευράς εργονομίας, για πολύωρη καθημερινή εργασία, με τα μυοσκελετικά προβλήματα «της καρέκλας» να αναζωπυρώνονται. Άλλοι πάλι συμπολίτες μας μπήκαν σε «αναστολή εργασίας» και έτσι προσγειώθηκαν απότομα στο σπίτι τους.

Λίγες ημέρες ξεκούρασης βέβαια είναι ιδανικές. Όταν όμως οι μέρες απραξίας συσσωρεύονται με το οικονομικό αντίκτυπο της νέα πραγματικότητας και τον «ψυχολογικό πόλεμο» των καταιγιστικών ειδήσεων του θανατηφόρου κορονοιού, τότε οι αρνητικές συνέπειες της καραντίνας στην σωματική και ψυχική υγεία των συμπολιτών μας είναι αναπόφευκτες.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε εκείνους που αυτή την περίοδο βιώνουν μυοσκελετικούς πόνους, οι οποίοι δυστυχώς δεν τους επιτρέπουν να δουλέψουν στον υπολογιστή με άνεση ή να ακολουθήσουν ένα ευεργετικό ασκησιολόγιο, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται από τον σωματικό πόνο (πχ λουμπάγκο), τον μακροχρόνιο εγκλεισμό στο σπίτι και την ψυχολογική αναστάτωση. Και για εκείνους όμως υπάρχει βοήθεια.   

Η επιστημονική ομάδα του Physio Kinetics προσαρμόστηκε άμεσα στα νέα δεδομένα και ανανέωσε ριζικά την επαγγελματική ιστοσελίδα της. Εκεί οι ειδικοί έχουν αναπτύξει μια υπερ-αναλυτική πλατφόρμα συλλογής ιστορικού, η οποία προσομοιώνει μεγάλο μέρος της φυσικής εξέτασης στο εξεταστικό δωμάτιο.

Ο κλινικός υγείας που διαβάζει την φόρμα συλλογής δεδομένων αντιλαμβάνεται τις παθο-βιολογικές διεργασίες που συνθέτουν το κάθε μυοσκελετικό πρόβλημα και έτσι μπορεί δώσει στον ενδιαφερόμενο αποτελεσματικές οδηγίες για αυτό-διαχείριση των συμπτωμάτων του, με ασκήσεις, προσαρμογή της δραστηριότητας κλπ, χωρίς την υποχρεωτική επίσκεψη στον φυσικό χώρο του κέντρου!

 

Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ιστοσελίδα είναι:  www.physiokinetics.gr.

Ο σύνδεσμος που οδηγεί απευθείας στην πλατφόρμα απομακρυσμένης βοήθειας είναι:  https://www.physiokinetics.gr/apostoli-istorikoy

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη