‘’Έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών, των οικογενειών που υποστηρίζουν, των εργαζομένων αλλά και των συνεργατών τους, τα Παιδικά Χωριά SOS ακολουθούν πιστά τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, πραγματοποιώντας παράλληλα προληπτικά τεστ Covid-19.’’

Με κύριο μέλημα την υγεία των παιδιών αλλά και όλων των συνεργατών τους, τα Παιδικά Χωριά SOS, με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό Covid-19 για τους εργαζομένους τους, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ομίλου Βιοϊατρική, ΙΑΣΩ Μαιευτηρίου, και Science Labs Γενότυπος. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας των εταιρειών ήταν η ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλά και η συμβολή στην συλλογική προσπάθεια για τον περιορισμό της μετάδοσης.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης, τα Παιδικά Χωριά SOS εφαρμόζουν μια σειρά προληπτικών μέτρων στα ίδια τα Χωριά, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και τα Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, σχετικά με θέματα λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας, με εφαρμογή έως τις 04/10 και αξιολόγησή τους στην πορεία για πιθανή περαιτέρω παράταση.

Συγκεκριμένα, τα Παιδικά Χωριά SOS καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας (όχι προσωπίδας) από τους εργαζομένους και επισκέπτες σε όλους τους κλειστούς εργασιακούς χώρους.  Παράλληλα, λαμβάνονται χωροταξικά μέτρα, μέτρα προσωπικής υγιεινής καθώς και ορθού εξαερισμού. Σε ισχύ είναι και το καθεστώς τηλεργασίας στο 40% του συνόλου των εργαζομένων.

Τα Παιδικά Χωριά SOS θεωρούν επιτακτική τη συνεχή υπενθύμιση και ενεργοποίηση ενηλίκων και παιδιών στα ατομικά μέτρα προστασίας και υγιεινής. Τόσο η διασφάλιση ενός ασφαλούς και φιλόξενου εργασιακού χώρου, όσο και η μέριμνα για την αποφυγή της εξάπλωσης και διασποράς του COVID-19 είναι ατομική ευθύνη όλων μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;