Διαδικτυακά (webscientificevent), προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία της covid – 19 και με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 15 Νοεμβρίου 2020 το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας.

Το Συνέδριο το οποίο έχει καταστεί θεσμός, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Το επιστημονικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλούσια θεματολογία.

Ειδικότερα, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, θα συναντηθούν online, προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και βίντεο-παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης, με στόχο να αποτελέσει ένα ορόσημο επιστημονικού γίγνεσθαι και αναζήτησης, που θα «οπλίσουν» την επιστημονική κοινότητα με νέες γνώσεις.

Η επιληψία είναι μια «ασθένεια» που χαρακτηρίζεται από μια διαρκή προδιάθεση για  επιληπτικές κρίσεις και από τις νευροβιολογικές, γνωστικές, ψυχολογικές και κοινωνικές συννοσηρότητες (ILAE). Η επιληψία αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.

*Στο Συνέδριο χορηγούνται 22 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CMECPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις