Το Ερευνητικό Κέντρο Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής (με έδρα την Κύπρο) σας προσκαλεί στα Workshop Ειδικών ιατροπαιδαγωγικών επαγγελμάτων, που πραγματοποιεί στην Αθήνα, με θέμα Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Αυτισμός.

Θα πραγματοποιηθούν στις 18 &19 Ιουλίου και 25 & 26 Ιουλίου, στο χώρο του Ιατρείου Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής, στην Αθήνα, Λ.Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή στο τηλ 6947908479 – Δρ Δ.

Δημητρίου Παπαβασιλείου, Νευροαναπτυξιολόγος, [email protected], ή μέσω της ιστοσελίδας μας www.paidiatriki.com.

Συμμετοχή δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν απαιτείται πείρα στο αντικείμενο αλλά επιθυμούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρακτική εμπειρία, για να προσαρμόσουμε κατάλληλα τα σεμινάρια. Θα δοθεί άμεσα βεβαίωση για την συμμετοχή και για την εκπαίδευση στην χρήση καινοτόμων για τα Ελληνικά δεδομένα, ανιχνευτικών ψυχομετρικών εργαλείων.

Στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για την ομάδα-σημείο συνάντησης ειδικών που έχει δημιουργηθεί με μεγάλη ανταπόκριση. Υπάρχει πλούσιο υλικό, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, όπως και δωρεάν ψυχομετρικά ανιχνευτικά εργαλεία.

Στόχος μας είναι να λειτουργεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για ειδικούς και ένα δίκτυο συνεννόησης σε διεπιστημονικό επίπεδο, για ανταλλαγή απόψεων, τοποθετήσεις και επίλυση αποριών σε πρακτικό επίπεδο και όσο το δυνατό δημιουργία ενός επιστημονικού consensus προσέγγισης ή το λιγότερο μια προσπάθεια διεπιστημονικής αλληλοκατανόησης.

Τα Σεμινάρια για τις ΔΑΔ, θα πραγματοποιηθούν από τον Δρ Δημήτρη Δημητρίου Παπαβασιλείου, MD, PhD, Παιδίατρο-Νευροαναπτυξιολόγο και Υποδιευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής-Κύπρου, στο οποίο διατελεί Υποδιευθυντής.

Η γλώσσα των σεμιναρίων είναι φυσικά τα Ελληνικά, αλλά θα δοθεί κυρίως ξένη-αγγλόφωνη βιβλιογραφία. Το κάτωθι είναι οι γραμμές στις οποίες θα κινηθούμε ως προς την εισαγωγική εκπαίδευση στις ΔΑΔ-Αυτισμό. Οι ομάδες που θα συγκροτηθούν, θα γίνονται σύμφωνα με την εμπειρία τους και τις γνώσεις γύρω από το θέμα ούτως ώστε να υπάρχει κατά δύναμη ομοιομορφία στην εκπαίδευση και στο τί απαιτεί η ίδια η ομάδα, πέρα από τις βασικές γνώσεις.

Ειδικότερα θα αναφερθούμε σε:

  1. Μια γενική επισκόπηση ως προς το τί εννοούμε ΔΑΔ-Αυτισμό - Ορισμοί και κριτήρια
  2. Ανάλυση των αλγορίθμων και των βασικών πρωτοκόλλων για ΔΑΔ-Αυτισμό - πρωτόκολλα και βιβλιογραφία
  3. Ανάλυση των επιμέρους τμημάτων των "συμπτωμάτω", δηλαδή επικοινωνία- λόγος (πχ προσωδία, ρυθμός, τονισμός, αμφίδρομη επικοινωνία, συνδυασμός με χειρονομίες και εκφράσεις κα), αμφίδρομη κοινωνικότητα, Στερεοτυπίες, δυσπροσαρμοστικά συμπτώματα, παιχνίδι, αντίληψη.- Συμπτώματα - διαβαθμίσεις
  4. Χρήση των ανιχνευτικών ψυχομετρικών εργαλείων - MCHAT, AQCHILD, AQ ADOLESCENT, CAST - Βιβλιογραφία
  5. Αναφορά στη διάγνωση με χρήση των κλινικών κριτηρίων και των κλινικών εργαλείων - Κλινική διάγνωση - Συννοσηρότητα - Διαφοροδιάγνωση - εξετάσεις που απαιτούνται
  6. Case studies - Ασκήσεις επί χάρτου - περιστατικά προς ανάλυση- πρακτικά προβλήματα.
  7. Παρέμβαση και αναφορά μεθόδων - Μέθοδοι Παρέμβασης. 

Θα δοθούν λεπτομερέστερες οδηγίες σε κάθε ομάδα, πριν την έναρξη των σεμιναρίων-workshops. Θα θέλαμε επίσης σας ενημερώσουμε ότι προγραμματίζουμε το 2ο Σεμινάριο Εκπαιδεύοντας τους Γονείς, για τις 12-13 Σεπτεμβρίου 2009. Θα χορηγηθούν διπλώματα συμμετοχής από το Ερευνητικό Κέντρο Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Κύπρου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο Ερευνητικό Κέντρο από το Ίδρυμα Προώθησης Ερευνών Κύπρου το οποίο και συγχρηματοδοτεί με την ΕΕ τις έρευνες του Κέντρου.

Διευκρινίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα γίνουν τα αντίστοιχα σεμινάρια στην Κύπρο επίσης, στο κτίριο του Ερευνητικού Κέντρου τηλ 22764773. Έχουμε ερωτηθεί επίσης αν υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης των εργαστηρίων-διαλέξεων εκτός Αθηνών.

Αυτό μπορεί να γίνει - πάντα αφιλοκερδώς- εφόσον υπάρχει κατά τόπους μία οργανωμένη ομάδα περίπου 20 ατόμων και άνω.

Με εκτίμηση, Δρ Δημήτρης Δημητρίου – Παπαβασιλείου MD, PhD Παιδίατρος – Νευροαναπτυξιολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Επιστημονικός Συνεργάτης Α’Παν/κής Κλινικής – Νοσ.Παίδων Αγ.Σοφία Αθήνα Μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Yale –ΗΠΑ & Στο Παν/κό Νοσοκομείο Robert Debre-Παρίσι-Γαλλία Υποδιευθυντής Κέντρου Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Κύπρου Ειδικός Πολιτικός επιστήμονας Βαλκανικών, Σλαβικών, Ανατολικών σπουδών,
εξειδίκευση στις Ανατολικές σπουδές και Μετανάστευση-Παν/μιο Μακεδονίας – Θεσ/νίκη Διεύθυνση

Επικοινωνίας: Λεωφόρος Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι 11526, Αθήνα Τηλ 6947908479 Email [email protected] Ιστοσελίδα www.paidiatriki.com Διεύθυνση Κύπρου Ερευνητικό Κέντρο Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής Γεωργίου Μαρκίδη 6 , Λευκωσία 1066 -Κύπρος Τηλ 22764773 κινητό 96427972 φαξ 22764477

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ
Η Check Point Software παρέχει προηγμένη κυβερνοασφάλεια στην Tuttnauer, ενισχύοντας τις ιατρικές συσκευές της