Επίκαιρη ερώτηση

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: 

 

Κύριε Υπουργέ,

η απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων μας, τόσο για όσους προσέρχονται σε αυτά όσο και για τους εργαζόμενους, είναι η πρώτη εικόνα που σοκάρει όλους μας. Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις σας για αποσυμφόρηση των επειγόντων τμημάτων δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο απαρχαιωμένος ή ελλιπής εξοπλισμός σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού είναι η επόμενη διαπίστωση που κάνει ο ασθενής περιμένοντας ώρες να εξυπηρετηθεί.

Συμπολίτες μας που θα εισαχθούν σε μία κλινική, ύστερα από αυτή την εξοντωτική αναμονή, θα διαπιστώσουν όμως πως η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη. Μια δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ τα λέει όλα…. «Είναι απαράδεκτο ένα νοσοκομείο του μεγέθους του ΑΧΕΠΑ να αναγκάζεται να διοχετεύει ασθενείς σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή κλινικές για να υποβληθούν σε εξετάσεις».

Ένα ποσοστό των συμπολιτών μας αυτών θα χρειαστεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί θα διαπιστώσει όμως ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που τηρεί επισήμως λίστα αναμονής για τα βαριά περιστατικά τα οποία χρειάζονται εντατική θεραπεία σε ΜΕΘ». Ερμητικά κλειστά είναι τουλάχιστον 50 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών.

Μέσα από ένα αποκαλυπτικό και αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» επιβεβαιώνεται η κατάσταση που σας αναφέραμε και που κατά καιρούς και εμείς έχουμε αναδείξει στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Είναι λυπηρό ότι απαξιώσατε να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.   

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από 2,5 χρόνια αναποτελεσματικών παρεμβάσεών σας στο χώρο της υγείας, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αναστρέψετε την επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία;  
 

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα