ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της ΕΙΝΑΠ, παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της μισθοδοσίας των επικουρικών γιατρών που υπηρέτησαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID-19. Επισημαίνεται ότι οι επικουρικοί γιατροί που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες εν μέσω κορωνοϊού και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παραμένουν απλήρωτοι.

Είναι προφανές ότι η μεγάλη αυτή καθυστέρηση αυτή έρχεται σε απόλυτη αντίθεση τόσο με τις εξαγγελίες του κ.Πρωθυπουργού για τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την κοινή γνώμη που παρουσιάζεται, με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν, ως ευχαριστημένη από τις παροχές υγείας των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και με το αίσθημα δικαιοσύνης και ευγνωμοσύνης προς τους συγκεκριμένους γιατρούς, που ανέλαβαν να ενισχύσουν το εθνικό σύστημα υγείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απέναντι στο άγνωστο και επιθετικό στέλεχος SARS-COV-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, αναμένεται να μην έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας τους ούτε μέχρι το  τέλος Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς μισθό και υπερωρίες και με αυτονόητο πρόβλημα επιβίωσης.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

 

1-Πού οφείλεται η τρίμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εν λόγω επικουρικών γιατρών; Πότε αναμένεται να επιλυθεί το ζήτημα και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους;

2-Σκοπεύετε να υλοποιήσετε την υπόσχεση του κ.Πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην παρατείνεται η ομηρεία τους με υποσχέσεις στο διηνεκές;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ανδρέας Πουλάς

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]