Στην πρώτη θέση από πλευράς επενδύσεων έρευνας, μεταξύ τεσσάρων συνολικά επιχειρήσεων (επίσης οι Intralot, Altec, Epsilot net), τοποθετήθηκε η Pharmathen σύμφωνα με την κατάταξη 'The 2009 EU Industrial R&D Investment Scoreboard' όπως ανακοινώθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Βάσει της μελέτης αυτής, η Pharmathen κατατάσσεται στην 355η θέση, ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες ανεξαρτήτως κλάδου της Ε.Ε., βελτιώνοντας την θέση της κατά 330 θέσεις σε σχέση με την περσινή πανευρωπαϊκή μελέτη.

Αντίστοιχα στην ίδια μελέτη η Pharmathen κατατάσσεται στην 30η θέση, βάσει των επενδύσεων σε έρευνα, ανάμεσα στις 4577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε.

Η διάκριση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά διακρίσεων το 2009 για την Pharmathen, καθώς τον Απρίλιο ο πρόεδρος της κ. Βασ. Κάτσος ανακηρύχτηκε 'Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2008' και 'Πιο δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας' από την Ernst & Young, ενώ το Σεπτέμβριο η εταιρεία επίσης βραβεύτηκε στην 74η ΔΕΘ, στην κατηγορία 'Investment Leaders – Ελληνικές επενδύσεις στην Ελλάδα'.

Οι επιτυχίες αυτές για την Pharmathen, βασίζονται στην μεγάλη αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και στον έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό της, και αναδεικνύουν την έντονη και δυναμική αναπτυξιακή της πορεία.

Η Pharmathen διατηρεί 3 ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και 3 παραγωγικές μονάδες, αναπτύσσει φαρμακευτικά προϊόντα και τεχνογνωσία, τα οποία σε συνεργασία με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού εξάγονται σε περισσότερες από 85 χώρες διεθνώς, μεταξύ των οποίων το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Λόγω των σημαντικών της επενδύσεων, η εταιρεία θεωρείται σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας της χώρας μας και από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, γεγονός που καταδεικνύεται και από τα 30 Διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει, καθώς και από τις αρκετές καινοτομίες και στρατηγικές συμμαχίες, στον ελληνικό και διεθνή χώρο, εξάγοντας ελληνική τεχνογνωσία διεθνώς.

Επιπλέον η Pharmathen δημιούργησε μόνο τη τελευταία διετία πάνω από 260 νέες θέσεις εργασίας διπλασιάζοντας το δυναμικό της στους 620 εργαζόμενους στον Όμιλο. Το 2010 η εταιρεία εκτιμά ότι επίσης θα δημιουργήσει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να υποστηρίξει την αναπτυξιακή της πορεία.

Οι εκτιμήσεις της εταιρίας ανεβάζουν τον κύκλο εργασιών για το 2009 στα 116 εκ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών 78,861 εκ. ευρώ το 2008 και τα προ φόρων κέρδη στα 12,8 εκ. ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών 10,363 εκ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας