Σε εμπορική συμφωνία για τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C γονοτύπου 1, προχώρησαν η Merck Sharp & Dohme και η Bristol-Myers Squibb.

Με τη συγκεκριμένη κλινική μελέτη, θα αξιολογηθεί ο συνδυασμός δύο φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα, των MK-5172 και Daclatasvir.

H συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, όμως προβλέπει τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του συνδυασμού αγωγής η οποία θα χορηγείται μία φορά την ημέρα από το στόμα και η οποία θα αποτελείται από τον αναστολέα NS5A (Daclatasvir) της Bristol-Myers Squibb και τον αναστολέα μη δομικής πρωτεΐνης NS3/4A (MK-5172) της MSD.

‘Στον τομέα της χρόνιας Ηπατίτιδας C, συμφωνίες όπως αυτή, οι οποίες συνδυάζουν νέα πειραματικά φάρμακα, είναι σημαντικές για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των νέων διά του στόματος χορηγούμενων αγωγών, νωρίς στον κύκλο ανάπτυξης τους’, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της MSD και υπεύθυνος για τον ερευνητικό τομέα των λοιμωδών νοσημάτων κ.

Eliav Barr. Και πρόσθεσε: ‘Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Bristol-Myers Squibb προκειμένου να εξελίξουμε αυτόν τον πιθανό συνδυασμό’.

Η προγραμματισμένη έναρξη της κλινικής μελέτης Φάσης ΙΙ ακολουθεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ασφάλειας της πειραματικής συνδυαστικής αγωγής από την κλινική μελέτη Φάσης Ι. Υπό την παρούσα συμφωνία, η MSD θα διεξάγει την κλινική μελέτη Φάσης ΙΙ.

Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας δεν καλύπτεται επιπλέον δραστηριότητα κλινικής ανάπτυξης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία δεν γνωστοποιήθηκαν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσες θερμίδες καίμε κατά μέσο όρο σε μία ημέρα
Επαγγελματική απογοήτευση για 7 στους 10 φαρμακοποιούς - Τι δείχνει ελληνική μελέτη
Κοινωνική Φαρμακολογία: Γιατί και πώς τα φάρμακα πρέπει να "ακουμπούν" στην κοινωνία