Σε 10ετή αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ο οποίος εμφανίζεται μειωμένος κάτω από τα 149 εκ. ευρώ, προχώρησε η Ιασώ ΑΕ, ενώ οι επενδύσεις του Ομίλου περιορίσθηκαν μόνο στην αναβάθμιση των κλινών του κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης και στο τμήμα ακτινοθεραπείας.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά την παρουσίαση της Ιασώ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ενόψει της συζήτησης στη γενική συνέλευση της εταιρίας, πρόταση για πιθανή ρευστοποίηση οικοπέδων του Ιασώ που δεν χρησιμοποιούνται (στη Βάρη και τη Θεσσαλονίκη), η διοίκηση του Ιασώ σημείωσε πως αν υπάρξουν ικανοποιητικές προσφορές για την πώλησή τους, τότε το θέμα θα μελετηθεί.

Κατά την παρουσίαση, η διοίκηση του Ιασώ παρατήρησε μείωση των δαπανών υγείας στη χώρα κατά 3,6% ως το 2011, ενώ για το 2012, παρατήρησε μείωση των δαπανών υγείας και στους κρατικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά και σημαντική εξάρτηση του ιδιωτικού τομέα υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων υγείας, παρατηρείται να διατηρεί τον κύκλο εργασιών του για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ύφεσης, εξαιτίας της εμπιστοσύνης των ασθενών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Για τον Όμιλο Ιασώ, στην κατεύθυνση αυτή συντέλεσαν επίσης και οι συμβάσεις τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Τα στελέχη του Ιασώ, κ.κ. Στυλιανός Τσιρόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου και Ιωάννης Ανδρούτσος, Διευθυντής Οικονομικού Προγραμματισμού, σημείωσαν πως ο Όμιλος εξακουλούθησε και το 2012 να είναι ο μοναδικός κερδοφόρος πρό φόρων μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου της Υγείας και να διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο EBITDA.

Χαράζει νέα στρατηγική με άξονες την εξωστρέφεια και νέα προϊόντα, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός.Ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας, με νέα μειωμένα τιμολόγια.

Σε ότι αφορά τον ιατρικό τουρισμό, σημειώθηκε πως χρειάζεται διετής προετοιμασία για την οργάνωση της παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας και μέχρι τότε, οι δυνατότητες αφορούν την εισαγωγή ασθενών του εξωτερικού, λόγω εξελίξεων στις γειτονικές χώρες.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η διοίκηση του Ιασώ ‘βλέπει’ τη δραστική μείωση των τιμών στις ιατρικές αμοιβές και πράξεις και στα νοσήλια, αλλά και τη σειρά πιστοποιήσεων για την επιβεβαίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, που ολοκληρώθηκαν ήδη στο Ιασώ, με τις πιστοποιήσεις κατά ΤΕΜΟS και ISO.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια