Συνεργασία για την από κοινού προώθηση φαρμάκου για το μη ελεγχόμενο άσθμα, ξεκίνησαν από τις αρχές Φεβρουαρίου η Chiesi Hellas και η Βιανέξ.

Με αφορμή τη νέα συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, κ. Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, δήλωσε: ‘Η συγκεκριμένη συμφωνία στοχεύει στο να εγκαταστήσει το προϊόν ως μία εκ των βασικών θεραπευτικών επιλογών στη θεραπεία των αποφρακτικών αναπνευστικών παθήσεων στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής θα έχουμε σύμμαχο τη Βιανέξ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις’.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βιανέξ Α.Ε. κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, σημείωσε ότι: ‘Επιδίωξή μας είναι η Βιανέξ να παραμείνει μια πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία και οι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, μας επιτρέπουν τη διαρκή ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την εξέλιξη σε νέες θεραπείες. Η συμφωνία με την Chiesi μας ανοίγει νέους ορίζοντες με μια σοβαρή ερευνητική εταιρεία και ενισχύει την παρουσία της Βιανέξ, στο δυναμικό και εξελίξιμο τομέα της Πνευμονολογίας. Η Βιανέξ συν-προωθεί το σκεύασμα αυτό με σκοπό τη διευρυμένη και αποτελεσματικότερη ιατρική ενημέρωση’.

Το φάρμακο για το οποίο έγινε η συνεργασία, είναι το πρώτο ιδιοσκεύασμα για εισπνοές και συνδυάζει σε μορφή αερολύματος μικροσωματιδίων, τις φαρμακευτικές ουσίες διπροπιονική μπεκλομεθαζόνη και φορμοτερόλη. Χορηγείται μέσω δοσιμετρικής συσκευής υπό πίεση (pMDI). Αφορά ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα.

Βάσει της συμφωνίας, η Βιανέξ θα προωθεί την ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας για το σκεύασμα, που είναι προϊόν έρευνας του iταλικού πολυεθνικού φαρμακευτικού Ομίλου Chiesi. Η εταιρεία Chiesi Hellas, παραμένει η κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος και υπεύθυνη για τη διανομή του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Σχολείο" ΚΑΡΠΑ για street workers στη Θεσσαλονίκη
Σε ποια κατάσταση νοσηλεύονται τα θύματα του τροχαίου στην Πειραιώς
Νέες οδηγίες για προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο στις ΗΠΑ