Στον πρώτο ενάμισυ χρόνο λειτουργίας της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie, κατέλαβε την 20η θέση μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιριών από πλευράς αντίληψης της δύναμης του εμπορικού σήματός της (brand), βάσει κεφαλαιακής αξίας, σύμφωνα με τον δείκτη FutureBrand Index 2014.

Από τη θέση αυτή, η AbbVie ξεπέρασε καταξιωμένα παγκόσμια brands, όπως η Coca Cola, η Amazon και η Wal-Mart, ενώ τα πέντε πρώτα εμπορικά σήματα σύμφωνα με τον δείκτη global brand strength, ήταν η Google, η Microsoft, η Disney, η Apple και η Samsung Electronics.

«Έχουμε σημειώσει φανταστική πρόοδο κατά τους πρώτους 18 μήνες μας ως AbbVie», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Rick Gonzalez. Και πρόσθεσε: «Έχουμε αναπτύξει μια ισχυρή, βιώσιμη, μακροπρόθεσμη στρατηγική, την οποία εφαρμόσαμε και υλοποιήσαμε άκρως αποτελεσματικά. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε το έργο και την επιτυχία μας να αναγνωρίζονται».

Η FutureBrand (http://www.futurebrand.com/fbi/2014) είναι μια κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ο ετήσιος δείκτης της μετρά τη δύναμη του εμπορικού σήματος (brand), υπολογίζοντας τις αντιλήψεις της κοινής γνώμης ανάλογα με το τι αντιπροσωπεύει μια εταιρεία και του πόσο καλά αποδίδει σε σχέση με αυτό. Στη βάση αυτή, υπάρχουν ορισμένες εταιρείες των οποίων η δύναμη, όσον αφορά στην αντίληψη του κοινού, είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την οικονομική τους δύναμη, με κορυφαία την Walt Disney, ενώ σε αυτές περιλαμβάνεται και η AbbVie.

Η έρευνα της FutureBrand διενεργήθηκε μέσα από 3.030 συνεντεύξεις επαγγελματιών και στελεχών, σε 17 χώρες από όλο τον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Αγγλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία και η Ιαπωνία.

Η αρχισυντάκτρια του Fast Company, Ariel Schwartz, σε ένα πρόσφατο άρθρο της σχετικά με την κατάταξη των εταιρειών, σχολίασε «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εμπορικά σήματα τα οποία απευθύνονται σε καταναλωτές, όπως η Google, η Apple και η Disney καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Είναι αξιοσημείωτο, όμως, ότι εταιρείες όπως η AbbVie, οι οποίες δεν πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στο γενικό κοινό, κατάφεραν να συμπεριληφθούν στις κορυφαίες εταιρείες».

Νωρίτερα, μέσα στο 2014, η AbbVie είχε καταταχθεί στην 8η θέση ως μία από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας