Η Pfizer πρόκειται να αγοράσει την Anacor Pharmaceuticals με μια συμφωνία αξίας 5,2 δισ. δολαρίων, μετά την αφαίρεση μετρητών, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο πειραματικό τζελ της Anacor για τη θεραπεία του εκζέματος, μεταδίδει το Reuters.
Το τζελ αξιολογείται αυτή τη στιγμή από την αρμόδια αμερικανική αρχή. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της Pfizer για ανοσολογικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα περιλαμβάνει τα ετανερσέπτη και tofacitinib, που θεραπεύουν αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ το έκζεμα και η ατοπική δερματίτιδα επηρεάζουν 18 με 25 εκατ. ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Pfizer πιστεύει ότι το τοπικό τζελ για το έκζεμα, Crisaborole, έχει τη δυνατότητα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει πωλήσεις αξίας δύο δισ. δολαρίων, όπως ανέφερε σήμερα σε κοινή ανακοίνωσή της με την Anacor.
Η Anacor έχει επίσης τα δικαιώματα του Kerydin, μιας θεραπείας για τους μύκητες ποδιών που πουλά η μονάδα Sandoz της Novartis στις ΗΠΑ.
Πηγές:
euro2day.gr
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σας κουράζει το γυμναστήριο; Εναλλακτικές ασκήσεις για να ελέγξετε το άσθμα
Άδωνις Γεωργιάδης : έρχεται προληπτικό Screening για τον καρκίνο του δέρματος
Από τη myalgia ως το stethoscope - Η Ιατρική μιλά ακόμη τη γλώσσα του Ιπποκράτη