Η Amgen, που ευνοήθηκε από τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις Η.Π.Α., δήλωσε ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο βιολογικής παραγωγής επόμενης γενιάς ύψους 165 εκατ. δολαρίων στο West Greenwich στο Ρόουντ Άιλαντ.  

Το σημερινό εργοστάσιο της Amgen στην περιοχή  αδειοδοτήθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον Σεπτέμβριο του 2005 και είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής πρωτεϊνών  στον κόσμο.  

Η εταιρεία, που εδρεύει στην Καλιφόρνια,  ανέπτυξε και δημιούργησε πριν από πολλά χρόνια στη Σιγκαπούρη ένα εργοστάσιο βιολογικής παραγωγής που ήταν μικρότερο, φθηνότερο και πιο ευέλικτο από το παραδοσιακό μοντέλο μιας βιομηχανικής μονάδας.

Η Amgen άρχισε να κινείται σε φθηνότερες και πιο λιτές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει το κόστος της. 

Το εργοστάσιο West Greenwich, το οποίο θα είναι το πρώτο στο είδος του στις Η.Π.Α., θα ενσωματώσει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες σε έναν ενιαίο χώρο, επιτρέποντας μειωμένο χρόνο κατασκευής και περίπου το μισό λειτουργικό κόστος ενός παραδοσιακού εργοστασίου, ανέφερε η εταιρεία. Τέτοιες εγκαταστάσεις  προσφέρουν μεταξύ άλλων μεγαλύτερα περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μειωμένη κατανάλωση νερού και ενέργειας και χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών άνθρακα. 

Το νέο εργοστάσιο πρόκειται να δημιουργήσει 350 νέες θέσεις εργασίας.  

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management