H ειδική  για τις σπάνιες ασθένειες, Shire δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πρόθυμη να υποστηρίξει μια προσφορά ύψους 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Takeda, που θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα από το 2000, αλλά οι επενδυτές βλέπουν  κινδύνους από την ολοκλήρωση της φιλόδοξης συμφωνίας, αναφέρει δημοσίευμα του reuters.

Η πτωτική τιμή της μετοχής της Takeda έχει ήδη περιορίσει την αξία της διαπραγμάτευσης με μετρητά και μετοχές στα 61,5 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Flemming Ornskov, δήλωσε ότι το συμβούλιο της Shire θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Takeda με όρους μιας πιθανής προσφοράς.  

H Takeda από την άλλη, έχει περιθώριο μέχρι τις 8 Μαΐου να κάνει μια δεσμευτική προσφορά, σύμφωνα με τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η Shire στη συνέχεια χρειάζεται την υποστήριξη του 75 τοις εκατό των ψήφων σε έκτακτη γενική συνέλευση για την υποστήριξη της εξαγοράς.

Ταυτόχρονα, η Takeda χρειάζεται επίσης τα δύο τρίτα της στήριξης των μετόχων για την έκδοση των νέων μετοχών που απαιτούνται για την εξαγορά. Σημείο το οποίο θεωρείται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους επενδυτές που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την εξαγορά.  

Η συμφωνία, εφόσον κλείσει, θα είναι η μεγαλύτερη στη βιομηχανία φαρμάκων από το 2000. Εκείνη τη χρονιά θυμίζουμε την εξαγορά ύψους 112 δισ. δολαρίων της Warner Lambert από την Pfizer.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]