Τριμηνιαία έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η PepsiCo, καθώς πούλησε περισσότερα ποτά και σνακ στις αναπτυσσόμενες αγορές και είχε μικρότερη μείωση στις πωλήσεις της μονάδας ποτών στη Βόρεια Αμερική.

Οι πωλήσεις της μονάδας ποτών, που επίσης φτιάχνει το τσάι Lipton και το Mountain Dew, υποχώρησαν 1%, αλλά ήταν βελτιωμένες σε σχέση με τα τελευταία δύο τρίμηνα, όταν και είχαν μειωθεί κατά τουλάχιστον 3%.

Οι πωλήσεις στο τμήμα Frito-Lay, της μονάδας που παράγει τα πατατάκια Lay’s και τα τσιπς τορτίγιας Doritos, ενισχύθηκαν 3,4% το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία σημείωσε ότι ο τομέας των σνακ είχε δυνατή επίδοση με ανάπτυξη οργανικών εσόδων 3%.

Τα καθαρά κέρδη της PepsiCo ενισχύθηκαν, στο 1,34 δισ. δολάρια ή 94 σεντς ανά μετοχή, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου, από 1,32 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων κάποιων τεμαχίων, η Pepsi κέρδισε 96 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 3 σεντς, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 4,3%, στα 12,56 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 12,40 δισ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ