του Χρήστου Κίτσιου

Τη μείωση του απευθείας ποσοστού της στην εισηγμένη Ιασώ εμφάνισε στην σημερινή παρουσίασή της σε αναλυτές η Euromedica.

Βάσει της αναλυτικής παρουσίασης το ποσοστό της Euromedica στην Ιασώ ανέρχεται σε 11,8% έναντι 12,2% που κατείχε στις 31/12/07 αλλά είναι πιθανό μέρος της συμμετοχής της να μεταβιβάσθηκε σε άλλη εταιρεία συμφερόντων του βασικού της μετόχου κ. Θ. Λιακουνάκου.

Σημειώνεται ότι στις 31/12/07 η Euromedica κατείχε βάσει των αναλυτικών καταστάσεων χρήσης 5202.331 μετοχές Ιασώ ενώ είχε ενεχυριάσει σε τράπεζες για δάνεια που έλαβε 2.978.966 μετοχές.

Από την παρουσίαση η οποία αναφέρει την πορεία των μεγεθών της Euromedica ξεχωρίζει επίσης ότι η εμπορική αξία των ακινήτων της ανέρχεται σε 194 εκατ. ευρώ. Η Euromedica αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ιδιώτη πάροχο υπηρεσιών υγείας με 1343 κλίνες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη ενώ επεκτείνεται σε νέους τομείς όπως τα κέντρα Αποκατάστασης.

Ήδη έχει προαναγγείλει την δημιουργία κέντρου Αποκατάστασης 194 κλινών στην Θεσσαλονίκη σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων επένδυση το ύψος της οποίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα εξετάζει την επέκτασή της στις υπηρεσίες ευγηρίας καθώς και σε κέντρα αντιμετώπισης Αλτσχάιμερ και Dementia.

H Εuromedica διαθέτει σήμερα 15 κλινικές, 37 διαγνωστικά κέντρα , 3 οφθαλμολογικά κέντρα και 3 κέντρα Αποκατάστασης.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να ενισχύσουμε φυσικά τον μεταβολισμό μας
Πόσο συχνά εμφανίζεται η "σούπερ γρίπη" στην Ελλάδα - Ποιοι κινδυνεύουν
"Όταν το σώμα μιλάει για την ψυχή" - Η Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία